Historie

Her finner du et stykke historie på fire hjul – fra hotellets opprinnelse.

ETABLERT 1933

Scandic Fauske, et etablert kurs- og konferansehotell, har vært en sentral del av Fauske siden det først ble grunnlagt i 1933 av Helga Dahlberg. Med sin strategiske beliggenhet like ved E6, tilbyr hotellet en fantastisk utsikt over både fjord og fjell, kun 500 meter fra jernbanestasjonen og 55 km fra Bodø flyplass. Helga Dahlberg var kjent for sin handlekraft og hardtarbeidende natur, noe som bidro til å legge grunnlaget for hotellets suksess. Sammen med sin datter Petra Dahlberg og senere hennes barnebarn Petter Dahlberg, utviklet hun stedet til det som i dag er kjent som Fauske Hotell AS. Hotellet har siden utviklet seg til å bli et ideelt sted for forretningsreisende, helgebesøk og familieferier. Gjennom årene har Scandic Fauske tilpasset seg skiftende tider og behov, men har alltid beholdt sin unike karakter og forpliktelse til gjestfrihet.

Etter etableringen i 1933 under ledelse av Helga Dahlberg, opplevde Scandic Fauske en periode med vekst og utvikling, spesielt etter andre verdenskrig da reiselivsbransjen i Norge begynte å blomstre. Hotellet ble snart et populært sted for både lokale arrangementer og internasjonale besøkende, kjent for sin varme gjestfrihet og høye standard. I de etterfølgende tiårene gjennomgikk hotellet flere renoveringer og moderniseringer, alltid med fokus på å bevare sin unike lokale sjarm samtidig som det tilbød moderne bekvemmeligheter til sine gjester.

Mot slutten av det 20. århundre, med økende globalisering og endringer i reiselivstrender, tilpasset Scandic Fauske seg til den nye tidsalderen ved å utvide sine tjenester og fasiliteter. Dette inkluderte oppgraderinger av rommene, etablering av toppmoderne konferansefasiliteter, og utvidelse av fritidsaktiviteter for å tiltrekke seg et bredere spekter av besøkende. I dag står Scandic Fauske som et symbol på den perfekte balansen mellom historisk arv og moderne komfort, og fortsetter å være et foretrukket valg for reisende som søker en autentisk opplevelse i det nordlige Norge.

Rull til toppen